Jongerenverblijf 24×7 

Het SamenHuis heeft een verblijfslocatie in Sappemeer waar jongeren tussen de twaalf en achttien jaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunnen wonen. Deze locatie noemen wij daarom ‘24×7’.
Hier wonen jongeren die (tijdelijk) langere tijd niet meer thuis kunnen wonen, omdat het thuis niet meer gaat vanwege verschillende problemen.

De jongeren op de 24×7 krijgen hulp, die is gericht op opvoeden en opgroeien naar zelfstandigheid. Zij krijgen daarbij de hulp van ons begeleidingsteam die ook altijd aanwezig is. Iedere jongere heeft een eigen begeleidingsplan. Hierin staan speciaal voor jou én met jou opgeschreven doelen waar jij samen met je Mentor en begeleiders aan kan werken. Wij noemen dat begeleidingsplan het Samenwerkingsplan: we doen het samen! Zo werken we samen stap voor stap aan jou vaardigheden om uiteindelijk zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen doen en leven.

De 24×7 locatie heeft de sfeer van een (groot) huis en ligt in een ‘normale’ woonwijk. Je kan lopend naar het treinstation of bushalte, zodat je ook makkelijk naar school, werk of naar vrienden kunt. Als jongere heb je binnen de 24×7 een eigen slaapkamer. Samen met de andere jongeren deel je de badkamers en leef je samen in de grote woonkeuken. Ook is er een gameruimte waar je even kan ontspannen. Samen met de andere jongeren en de begeleiders eet je samen. En als je uit school komt, of je komt terug van een weekend bij je ouders kun je samen bijpraten over hoe het was. Afhankelijk van je leeftijd help je mee in de dagelijkse dingen: je ruimt je vieze borden en bestek op, je doet zelf je was, je ruimt je kamer op enzovoort. Omdat je samenwoont met andere jongeren, zijn er ook regels op de groep. Zo houden we het samen gezellig. Wekelijks is er een ‘huiskamergesprek’ waarbij alle jongeren het kunnen hebben over het samen leven op de groep.