STARTPUNT – intake

Elk mens is anders. Elk kind ook. Wij hebben allemaal onze beperkingen. Dat is ons startpunt. Vanaf onze eerste ontmoeting luisteren en kijken we goed naar elkaar. Dat doen we in een ontspannen en gezellige sfeer. Daardoor zien we meer. En weten we welke doelen we willen en kunnen halen.

CHECKLIST

Door goed te luisteren geven we ieder kind de ruimte om te vertellen waar het naartoe wil. En wat het nodig heeft. Want kinderen weten dat zelf vaak het beste. En iedereen heeft iets anders nodig. Heel vaak zit vooruitgang of hulp in hele simpele dingen. En komen oplossingen vanzelf. Dit leggen we allemaal vast, en zetten we in. Als wegwijzers.

ROUTEKAART – behandelplan

We stippelen samen een route uit om het doel te bereiken. Onderweg proberen we goed te kijken wat bijdraagt aan de vooruitgang. We blijven leren van onze fouten, en van elkaar. Een kind mag altijd aangeven als het een andere richting op wil gaan. Zodat wij kunnen meebewegen.

REISVERSLAG – voortgangsrapportage

Elke stap die we zetten leggen we vast. Zo houden we overzicht en zien we direct waar extra aandacht of oefening nodig is. Ook een stap terug doen, is bij ons ergens een stap vooruit. Van fouten mag je leren. Zoals in het echte leven. Als het goed is zien we tijdens de reis rust, vertrouwen en plezier ontstaan bij het kind.